lauantai 6. tammikuuta 2018

Meilahti Millenium 2018

Virallisten kisojen ollessa tauolla sopi viikonloppuohjelmaamme Meilahti Millenium ilman kenkälusikkaakin mainiosti. Tajusimme olla ilmoittautumassa sillä sekunnilla kun se avautui ja näin pääsimme helposti mukaan tuohon talven ehkä halutuimpaan kisaan Etelä-Suomessa. Ilmatkin suosivat, jos nyt lumetonta talvea voi kovin hyvänä asiana pitää näillä leveysasteilla. Joka tapauksessa kisa-aamuna olimme innokkaina paikalla reilun sadan muun pelaajan kera ja Meilahden liikuntakeskuksen kahviokin oli avautunut meidän kisailijoiden vuoksi näin aikaisin - upeaa!

Pääsimme pelaamaan Hollen kanssa samaan ryhmään, jossa oli myös pariskunta Nina ja Kalle, seurakaverimme Mio sekä taitava junioripelaaja Topias. Kuuden hengen ryhmissä harvoin tulee pelattua, mutta yllättävän sujuvasti se meni! Usein vain avauksissa meinasi unohtua, että vieläkin piti jonkun avata, sen verran tuo kummastutti ja teki pelin erilaiseksi. Mutta lyhyet väylät ja sujuva peli tekivät sen, että eteenpäin mentiin aika lailla edellä olevien tahtiin. Mitä nyt välillä takana tulevan viiden hengen ryhmän jäsenet katsoivat asiakseen huudella. Mitä lie patoumia, kaukana frisbeespiritistä, mutta emme antaneet sen häiritä.

Pelini Meikussa ei ole tänä vuonna ollut niin loistavaa, enkä ole siellä käynytkään kuin kerran sitten viikkokisojen. Minulla pelikirjan puuttuminen tai vajaavuus aiheuttaa väistämättä epävarmaa peliä, kun en tiillä ollessani ole oikein varma, millä pelaisin ja kuinka kovaa saati missä kulmassa. Eiväthän nuo perusväylät mitään järjettömän haastavia ole, mutta kun niillä tulee aina yritettyä aika lailla suoraan korille tai ainakin sinne päin, niin on siinä niitä mahdollisia erehtymisen paikkojakin tarjolla. Onneksi peliseura oli mukavaa ja rentoa, joten jännitys oli aika minimitasolla kilpailun mittakaavalla. Enemmän sai jännittää joko tuulta tai koreja tai kalliota, mikäli kiekko ei koriin solahtanut. Ei mitkään super-imukykyiset ketjut näissä. Enkä tainnut ykköskierroksella saadakaan yhtään puttia sisään :D

Ykköskierroksen aluksi pelasimme väylän #7 ja sen perään triplamandoväylän, jossa oli re-tee mikäli mandomissi sattuisi kohdalle. Tietenkin seiftasin tuon ja jotenkin varovaisuus jäi vaivaamaan kierrokselle jatkossakin. Peli muuttui paremmaksi vasta kun Holle sanoi väylällä #3, että nyt otat siitä pörön ja sen jälkeen vain pareja. Näin tehtiin - sekä minä että Nina, joka myös oli kärsinyt löysästä ja epätarkasta pelistä bogeineen. Napattiin ne pöröt ja vielä seuraavalta väylältä #4 parin. Lopulta selvisin tuloksella +9 mikä ei kyllä häikäissyt etenkin kun naisten sarjan johdossa Kisselle oli osunut jonkinasteinen suonenveto ja hän pelasi bogeyfreen -5 kierroksen! Oli siinä monella ihmeteltävää!

Välipalaksi nautittiin lähinnä omia eväitä, kuumaa kahvia kyytipojaksi. Hyvin tuossa ehdittiin syömään ja hyvin riittivät eväätkin: kalkkunasiivuja, kolmioleipiä, mustikkasoppaa, banaania. Kakkoskierrokselle meidät ryhmiteltiin omiin sarjoihimme ja näin pelasin viiden hengen naisten ryhmässä. Hienosti oli naisia kisassa, kun meistä saatiin kolme täyttä ryhmää! Jos oli ensimmäisen kierroksen seura rentoa, niin nyt mentiin astetta rennompaan jälleen. Ihania nämä naiset! Hervotonta jutustelua ja välillä keskittymistä peliin - siinä meni aika tuplanopeudella!

Nappasin kierroksen alkuväylillä ns. Kempas-väylällä nostopörön juuri kun Millis ja Roy tulivat moikkaamaan ja seuraamaan peliä. Hyvän onnen tuojat! Kierrokseni peli oli hiukan ensimmäistä parempaa, paitsi herpaantuminen ykköskierroksen pöröväylällä ja siitä sohlaaminen tuplabogiin saakka puskasta puskaan -menetelmällä. Kun ei tuo upsi lähde riittävällä voimalla, on mentävä vaakatasossa ja siinähän niitä osumia tulee skrämplätessä. Ei haittaa mitään. Enemmän harmitti mokailla viimeisellä pelattavalla väylällä #16, kun näin jo muiden kiekoista, että ne kippasivat oikealle ja silti pidin pääni ja heitin sen kippaavan kiekon. Haloo! Toinen tuplabogihan siitä tuli muistuttamaan siitä, että peliä voi ja pitää muuttaa olosuhteiden mukaan.

Nostin silti sijoitustani muutamalla pykälällä ja olin keskivaiheilla tuloksissa naisten sarjassa. Ihan kohtuullista ja juuri sitä, mihin tänään peli riitti. Mukava kisa, upeaa porukkaa ja uusia tuttavia! Nuoresta Topiaksesta varmasti kuullaan vuosien varrella, hienoa nähdä tällaisia pelaajia lajin parissa. Upeaa myös, että naisia oli näin sankoin joukoin mukana ja olikohan juuri tämän kisan innoittamana kun saatiin Jennikin hankkimaan lisenssi ja lähtemään mukaan virallisille kisakentille. Jes! Suurkiitokset TD-Suskille ja Villelle, sponsoreille ja muille kisan eteen hommia paiskineille! Hienot kisat sydäntalvella, tänne kannatti lähteä.

Kisan tulokset Metrixissä

Kakkoskierroksen tulokset luokassa FPO, mukana yhteistulos

Lumetonta ja jäätöntä - talveton talvikeli

Mun ja Hollen avaukset väylälle #16 kierroksella 1... tuttu näky monissa Best Shot -paripeleissäkin :)

Kisa ohi ja palkintojenjakoa odotellaan Meilahden liikuntakeskuksen kahviossa

Naisten voittajakolmikko: Vilma, Kristiina ja Riikka

Eniten käyttämäni kiekot kisassa sekä pelaajapaketissa ollut Meilahti Millenium -mini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti