maanantai 5. maaliskuuta 2018

Lady Tour 2018 ja WGE - kyllä meitä naisia hemmotellaan

Korkeapaine on ja pysyy Suomen yllä viikosta toiseen tuoden runsaasti pakkasta ja auringonpaistetta päiviin. Harrastusta se ei laita jäihin, sillä aina löytyy muitakin, joiden mielestä kauniinkylmät pakkaspäivät ovat mitä parhaimpia kiekkojen heittelyyn hyvässä seurassa. Tuulettomissa oloissa aurinko jo lämmittää ja etenkin talitinttien konsertit kaikuvat kylmässä jo ennen aamuseitsemää tuoden kevään tunnelmaa. Wau tätä valon määrää!


Viikonloppuna pääsin osallistumaan Suomen frisbeegolfliiton naisjaoston edustajana GoExpo -messuihin ja olihan positiivinen kokemus! Messustandilla kävi jatkuvalla syötöllä uteliaita katselemassa mitä meillä on tarjota ja yllättävää ei ollut, että kaikkia kiinnosti heittoverkko, jossa sai heittää kiekkoa tutkaan ja mittauttaa sen nopeuden. Tai no, joitakin naisia sai yllyttää mukaan kokeilemaan, ja lopulta jokainen poistui heittopaikalta hymy huulillaan - riippumatta heittojen mittaustuloksista. Mahtavaa puuhaa saada kertoa lempilajistaan ihmisille, joille tämä on jotain aivan uutta ja joiden silmissä näki orastavan kiinnostuksen!


Kevään ensimmäinen tosiponnistus viikkokisojen ohella on 25.3. alkava Lady Tour -kausi. Naisjaoston kautta intresseissäni on entistäkin vahvemmin naisten saaminen mukaan kisaamaan miesten rinnalle. Tähän onkin aseina tänä vuonna kaksi ohittamatonta tapahtumaa: Lady Tour -osakilpailut sekä WGE, eli Women's Global Event, naisten maailmanlaajuinen tapahtuma. Kumpikin matalan kynnyksen tapahtumia, kummassakin mukana ainoastaan naisia ja tyttöjä. Mukavaa saada kunnia aloittaa Lady Tour 2018 järjestämällä kisat oletettavasti hiukan talviseen Puolarmaariin. Siinä ensimmäinen kynnys ylitettäväksi, mutta ne, jotka sen ylittävät, eivät varmasti tule katumaan. Tapahtumasta tulee huikean hauska!


Aloitamme Lady Tour -tapahtumamme tuntia ennen kisaa järjestettävällä lajiopastuksella. Mukaan tulevat naiset ja tytöt savat omakseen kiekon, jolla pääsevät harjoittelemaan perusheittoja: rystyheitto, kämmenheitto ja putti. Putteri on aivan omiaan jokaiseen näihin ja sillä samaisella kiekolla voi vallan mainiosti kiertää myös itse kisakierroksenkin. Toivottavasti saamme mukaan mahdollisimman monta uutta harrastajaa! Kun lajista pitää niinkin paljon kuin me järjestäjät, sitä todella haluaa viedä eteenpäin myös muiden löydettäväksi.


Ennen Lady Touria on vielä kolme lauantaita, joina olemme Hollen kanssa TD:nä Puolarmaarin viikkokisoissa. Nämä lipsahtivat meille kun innokkaampiakaan järjestäjiä ei ollut tarjolla ja nyt ne kuuluvat viikonloppuun itsestäänselvänä osana. Mennytkin lauantai meni tutuissa merkeissä ja ainahan se ilahduttaa kun kerta kerran jälkeen paikalle saadaan osallistujaennätys! Saa nähdä jatkuuko sama trendi seuraavinakin viikonloppuina. Rata ainakin on nyt huippukunnossa, se on melkeinpä parhaimmillaan näin talvikelissä kun nastoja ei tarvita ja avoimet paikatkin ovat kuivia. Lisäksi jäsenyytemme suunnistusseura Espoon Akilleksessa on tarjonnut meille aamukahvittelut heidän ylläpitämällään hiihtomajalla ja sehän ilahduttaa pelaajia pakkasaamuna!


Toukokuun 12. päivänä taas naiset ympäri maailman kisaavat kahden kierroksen kisaa, jonka yhteinen nimittäjä on WGE. Mahtavaa päästä taas osallistumaan tähän kahden vuoden välein järjestettävään kilpailuun! Nyt olen aktiivisemmin mukana myös kisojen mainostuksen puolella, sillä pidän yhteyksiä Amerikan mantereelle, jossa PDGA Women's Committee ja Valarie Jenkins sen puheenjohtajana tekevät loistavaa työtä edistääkseen naisten pelaamista ja osallistumista. Tulossa on kaikenlaista mukavaa sekä siellä että meillä Suomessa... olen kyllä onnekas, kun olen tähän itseni tällännyt!


Kevättä kohti, talvesta nauttien.


Lady Tour Facebookissa
Lady Tourin säännöt
Lady Tour Puolari


WGE Facebookissa
WGE suomeksi
WGE viralliset sivut




Messuilta Ford DiscGolfParkin osastolta saimme yllättäen minit kun puttasimme heidän koriinsa :)

Pelaajakokous Puolarmaarissa Espoon Akilleksen latukahvilan edustalla

Saatiin naisten ryhmä - ja olihan kiva pelata yhdessä pitkästä aikaa!

Mitähän tässä selostetaan... voin ainakin paljastaa, että kyseessä ei ole holarikuva :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti