perjantai 13. lokakuuta 2017

In my bag - kauden loppu 2017

Edellinen In My Bag -sepustukseni on maaliskuulta ja jälleen kerran täytyy todeta, että on heitto muuttunut ja kiekot sen mukana! Pysyvyyttä edustaa edelleen midariosasto: GStar Roc3 ja 400g M4 pitävät pintansa ja onhan nuo driveritkin toki melko samoja - käyttötarkoitus vain hiukan eri.

Ehdoton ykkösdriverini on tällä hetkellä Latitude Opto Air River, joita minulla on aina bägissäni ainakin kahta eri kulutusastetta mukana. Kiekko on helppo heittää, sillä on uskollisen suora lentorata, joka kaartaa loivasti oikean kautta ja feidaa päätyäkseen suoraan heittosuuntaan. Tällä pelaan kaikki sellaiset metsäväylät, joilla kiekolla on tilaa koukata oikealta, esim. Veikkolan #16 avaus ja avoimemmat antsaan kaartuvat kuten Talin #17. Hysseflippi onnistuu myös, sitä tosin on nyt tullut luvattoman vähän treenattua. Loivaan antsaan laitettuna ei oikein jaksa palautua, joten liikaa ei kulmaa voi laittaa.

Se alivakain Opto Air River, jolla melkein jo pääsin saarekkeeseen Puolarmaarin #8

Mukanani kulkee edelleen 172g Latitude Frost River, jonka olen hankkinut aikaisemmin hyssekiekoksi ja nyt se toimii suorana kevyen vastatuulen kiekkona. Tämäkin tekee loivan kaarroksen oikean kautta ja palauttaa varmasti. Hysseen laitettuna pitää kulmansa, mutta feidi on melkoisen vähäinen. Otan tämän käteeni kun Opto Air River tuntuu liian heppoiselta joko vastatuulen suhteen tai arveluttaa avoimen väylän tuuliolosuhteet, esim. Talin #14 ja Oittaan #4.

Opto River on tainnut lähteä hyssekulmassa Oittaan väylällä #4

Uusin Latitude Opto Jade bägissäni on vielä lentoradaltaan melko vakaa ja käytänkin sitä sellaisilla puupilliväylillä, joissa haluan kiekkoni lentävän suoraan ja feidaavan kevyesti vasemmalle, esim. Veikkolan #18. Ei vaadi tilaa oikealla kuten Opto Air River ja liitää kevyemmällä vedolla kuin Frost River. Kovemmalla vedolla tekee myös kaarroksen oikean kautta ja onkin avoimella väylällä kuten Kaatiksen #2 yksi pisimmän avauksen kiekoistani. Tekee antsaan laitettuna S-kaaren ja hyssekulman taas pitää loppuun saakka. Tätä kiekkoa käytän myös peukku-upseissa, joihin kiekon rimmi on oikein sopiva ja kiekko laskeutuu nätisti katolleen. Ei kestä vastatuulta keveytensä takia.

Edeltävä Opto Jade, joka taitaa tällä hetkellä levätä Unnukan pohjassa

Yksi uusimmista kiekoista bägissäni on Westside Discs Vip Air Tuonelan Lautturi, joka toimii varmana hyssekiekkona. Tällä pelaan esim. Kaatiksen #7 kahdella heitolla korille jos en lähde hakemaan liian leveää linjaa. Kestää kohtalaista vastatuultakin, mikä yllätti ja ilahdutti. Täydentää bägiä juurikin varman hysselinjan kiekkojen osalta, ennen kun yritin pärjätä Riverillä ja/tai Hiiden Hirvellä, joille tuo hysse piti laittaa mukaan. Nopeusluokitukseltaan on toki liian nopea minulle, mutta tähän tarkoitukseen sopii loistavasti.

Kiekko kahdesti ilmaan ja putti sisään - joskus peli sujuu!

Westside Discs VIP Sotakirves on bägissäni aina kun tarvitsen suoraa liidätystä alaviistoon. Se on painoltaan 176g ja kestää kohtuullista vastatuultakin palaten silti varmaan feidiin. Kivikon #8:lle juuri oikeanlainen lentorata tulee kun heitän kevyesti korista oikealle ja kiekko päätyy optimitilanteessa helpolle pöröputille. Hyvä liito myös tasaisella kuten Kaatiksen #2 avauksessa jos tuuliolosuhteet epäilyttävät Opto Jaden suhteen.

Latitude 64 Gold Culverin on se varmin vastatuulen hyssekiekko. Tätä käytän tosi harvoin, sillä Tuonelan Lautturi korvaa kiekon useimmissa tapauksissa. Kovimpiin puhureihin ja avoimille radoille. Latitude xXx kuuluu samaan kastiin, eli otan mukaan kun on luvattu kovaa tuulta. Sopii hyvin myös forelähestymisiin, joissa hysselinja on se ainoa oikea.

Millennium Aquarius on mukanani aina Kivikon kierroksella ja sillä avaan edelleen väylän #1 vaikka kiekko ei olekaan siinä riittävän varma. Ehkä joskus vielä opin luottamaan paremmin heittoihini enkä enää kaipaa kelluvaa kiekkoa siinäkään. Samaisen radan #13 sentään avaan Tuonelan Lautturilla, siinä olen vesipelkoni selättänyt :)

Kolme Aquariusta, joista minun on tuo pinkki - räikeä ja tahmea kiekko

Midarit ovat ja pysyvät, tosin uusimpana sinnekin on hiipinyt Latitude Gold Core. Sopii hyvin forelähestymisiin ja on rystylläkin heitettynä suora kuin mikä. Vielä melko vähän käytetty ja tutustumisen alla. Sateella harmillisen liukas, muuten istuu käteen napakasti ja tottelee kulmia.

Iso Parta 2017 -voittolahjakortilla hankkimani 2 x Gold Core ja Opto Bite -koirakiekko, jolla on hyvä koppailla ihan ilmankin koiraa

Prodigy 400g M4 sekä sen kevyempi Light -versio ovat bägissäni aina. M4 sai pintaansa punatulkku-värjäyksen ja sitä heitän 50-60m metsäväylillä, joilla on tilaa kaartaa oikealta. Hyseflippiin myös sopiva. M4 Light pääsee ilmaan aina kun kaivataan oikealle kaartuvaa liitoa mielellään hiukan alamäkeen ja kevyttä feidiä, esim. Kivikon #17 luottokiekko.

M4 Light kaartaa luotettavasti oikealle eikä palaa kuin aavistuksen verran

M4 punatulkku-kuviolla <3

Innova GStar Roc3 pysyy bägissäni myös, vaikka nyt vaihtuikin uudempaan sillä alkuperäinen upposi Kaatiksen #9 lampeen. Suora kiekko, josta saa hyvän gripin sateella ja kylmemmälläkin kelillä. Varma feidi, hyvä liito. Lähestymisiin tuulella ja 50-60m väyliin, joissa lisähyssellä päätyy kohteeseensa mikäli väylä kaartaa vasempaan. Sopii myös lyhyisiin liidätyksiin kuten Veikkolan #13.

Tämä heitto tuomittiin sisälle, sillä kiekon reuna on selkeästi maalla :)

DGStoren lahjoittama NBDG Tournament Pursi on melkoinen luottokiekko sekin. Liitää hienosti lähes suoraan vain kevyellä kaarroksella oikealta ja feidaa varmasti. Luottokiekko 50-60m suorilla väylillä, joissa kori on hiukan väylästä vasemmalla sekä esim. Kaatiksen väylän #9 seiftiavauksessa.

Lempiputterini on Megasoft Pure ja niitä on kierroksella mukana aina vähintään kaksi. Suoriin lähestymisiin aina 50m saakka ja pitkiin putteihin kiekko on tosi paikallaan. Lyhyissä puteissa tällä hetkellä on jotain epävarmuutta johtuen siitä, etten ole kesän lopulla enää puttia treenannut eikä minulla ole luottoputteria... nyt puttaan myös lyhyet putit Megasoftilla, mutta talven aikana on tarkoitus hioa taas puttia parempaan ja varmempaan suuntaan sekä löytää se luottoputteri. Selkeästi pelini suurin heikkous on nyt juurikin tällä alueella ja sen olen tiedostanut jo kauan.

Luottolätty Zero Megasoft Pure alkaa olla aika vääntynyt ja kolhuinen... vaan niin tärkeä :)
 
Treeniputterit, Zero Soft Puret, joilla heittotekniikkaa kehitetään, mutta eivät lähde mukaan kierrokselle

Kohti talvea taas mennään ja kisakausi 2017 alkaa lähestyä loppuaan. Vielä on edessä Ruska Masters ensi viikonloppuna Sahanmäellä sekä Mijaksessa Monkeys in Mijas vol II marraskuun alkupuolella kunnes alkaa talvikausi toden teolla ja pelin osa-alueiden pilkkominen ja uudelleenrakentaminen. Tämä on ollut hyvä kausi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti