keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Ratings 2017

Viime vuonna kirjoittelin kauden päätyttyä ja viimeisten ratinkien laskennan jälkeen tästä tärkeääkin tärkeämmästä turhasta aiheesta: ratingeista. Huumorintaju oli koetuksella kun kauden 2016 tavoite 700 pistettä jäi yhden pisteen päähän ja silloin asetinkin tälle kaudelle tavoitteekseni nostaa lukemaa 750 pisteen lähelle. Kun tuo tavoite oli viimein ylittymässä, PDGA osoitti jälleen huumorintajuaan ja päivitys viivästyi aiotusta päivästä. Tänään nuo odotetut luvut sitten sivustolle ilmestyivät ja päivän ratinkini on 766 - vielä jäi siis ilmaakin reilusti alle!


Excel-intoilijana lajittelin jälleen tänä vuonna pelaamani kierrokset taulukkoon ja värjäsin sen mukaan, mikä alittaa, mikä taas ylittää tavoitteeni. Ilahduttavaa tässä on se, että tuo keltainen alue, "ihan ok", sijoittuu taulukon alalaitaan ja punaisella värillä sai merkata ainoastaan viisi kisakierrosta. Näistä Helsinki Open syyskuisessa vesisateessa sijoittui alustavissa kokonaan punaiselle, se päivä kyllä olikin jotain aivan käsittämätöntä! Lopulliset ratingit sentään nostivat tuon sadekierroksen keltaiselle. Lähiradaltani Oittaalta olen myös onnistunut saamaan huonoa tulosta, mikä johtunee siitä, että tuolla metsäradalla en ole onnistunut aina avauksissa enkä varsinkaan puteissa ja kun yhden heiton merkitys on 16 pistettä, pistekato on kovaa. Toisaalta olen pelannut sieltä lähes 800 kierroksenkin - tosi vaihtelevaa, silloin kulki putti.

Vuoden surkein kierros on univajeessa ja huonossa mielentilassa pelattu Talman ykköskierros, sekin kuitenkin yli viime vuoden tavoitteen. Onneksi näitä kierroksia ei vuoteen mahtunut enempää, pääosin olen saanut nauttia lajista ja aina vain uusista saavutuksista sen parissa sekä uusista tuttavuuksista, mukavista harrastajista ja kilpakumppaneista. Fiilikset ovat vuoden loppua kohti aina vain nousseet ja omille pikkuvirheilleen on oppinut nauramaan - tässä suurena apuna ihanat fribaavat ystävämme Millis ja Roy. Pelaaminen on mahtavaa kun ei itseään ota liian vakavasti!

Vuoden parhaita kisoja edustaa odotetustikin Kivikon Pirkkometsän kierrokset maaliskuussa. Tuohon kisaan valmistauduimme Hollen kanssa pelikirjaa rakentamalla ja Pirkkometsää kiertämällä useaan kertaan, joten jokainen avaus oli ennalta päätetty ja jokainen pirkotus onnistuneen avauksen ja putin yhteistulos. Harvaan kisaan pystyykään noin hyvin valmistautumaan, sillä mikään rata ei ole minulle niin tuttu, etteikö siellä ainakin osalla väylistä joutuisi miettimään, että mikä tähän olisikaan se paras pelikirja... ja ainakin ne kymmenet toistot puuttuvat. Lokakuussa olen onnistunut pelaamaan yli 810 ratingin kierroksia lisää, mutta ne puuttuvat vielä tästä päivityksestä - nousua siis luvassa vieläkin :)

Parhaat kisani (tähän päivitykseen mennessä) ja niiden ratingkeskiarvo:
1. Pirkkometsän valloitus 819,5
2. Syysmyrsky AM 797
3. Vihti Masters 795,5


Seuraavaan päivitykseen tulevia
1. Ruska Masters 815,5 (alustavat)

Tähän saakka kausi on siis ylittänyt odotukseni ja tavoitteita ei loppukaudelle enää ole. Tietysti haluaisin ensimmäisessä ulkomaan kisassani Mijaksessa saada kaksi ehjää kierrosta pakettiin, eikä hyvä sijoituskaan pahitteeksi olisi... pientä nälkää pitää siis ylläpitää sinnekin ja sen jälkeen aloittaa talvikausi ja pidättäytyä lähinnä viikkokisahöntsäilyissä. Jonkinlainen tavoite voisi olla myös FA3:n rajan ylitys eli ratingin nosto 775 paremmalle puolelle. Katsotaan vieläkö peli kulkee vai joko on talvilevon aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti