tiistai 22. toukokuuta 2018

Sekapari-SM 2018 MP40 numeroina

Tämän vuoden Sekaparien SM -kisoihin oli isommat kiintiöt kuin viime vuonna ja näin myös Team HollEmot oli jälleen mukana masters-luokassa MP40. Edellisen kerranhan pääsimme näihin karkeloihin vuonna 2016, ensimmäisenä kilpailuvuotenamme, jolloin Mustikkavuorelle ei ollut liikaa tunkua. Mahtava tapahtuma silloin ja mahtava tapahtuma tänä vuonna Peurungalla! Suosittelen - kannattaa lähteä mukaan, ihan parasta.


Pelimuodot pelattiin tällä kertaa seuraavasti:


1. kierros väylät 1-19 Alternate
2. kierros väylät 4-14 Best Shot, loput Tough Shot
3. kierros väylät 4-13 Tough Shot, loput Best Shot


Yhdestä pelimuodosta ei saatu kerralla kokonaista kierrostulosta, joten kokosin nuo kierrosten väylätulokset erilliseen taulukkoon ja näin sain kerättyä hiukan numeroita siitä, kuinka eri pelimuodot tulikaan kokonaisuudessaan pelattua. Koska kaikista pelimuodoista ei kertynyt täyttä kierrosta, laitoin väylän #14 paremman tuloksen Best Shot -taulukkoon ja huonomman (jos sellaista oli) taas Tough Shot -tulokseen.


Kisan ensimmäinen kierros pelattiin kokonaisuudessaan Alternatea ja siinä meillä näkyi Hollen jännittäminen. Niin - yllättävää kyllä se jännittäjä oli tällä kertaa Holle, kun minä taas nautin jokaisesta heitosta, jokaisesta tilanteesta ja nautin pelistä! Ainoa paikka, missä huomasin tutun pelon iskevän oli väylän 1. vastatuuliavauksessa, jossa valitsin väärän kiekon ja siitä saimme kierroksemme ainoan OB-rankun. Pelimme oli kuitenkin kokonaisuutena ihan kohtuullista, vaikka paripeli ei näyttänytkään parhaita puoliaan kuin ihan väläyksenomaisesti. Tuloksissa olimme sijalla 8. ja numeroina tuo oli +12 ja luokassa sija 8/18.


Alternate, pelikierros 1.


Kierros 2. pelattiin iltapäivällä ja edelleen sää oli lämmin, joskin edelleen hieman tuulinen. Aloitimme väylältä 9. kuten ensimmäisenkin. Best Shot sujui sujuvasti, fiilis oli loistava ja peliparimme super mukavia. Viimeinen puristus kuitenkin puuttui emmekä saaneet päivän aikana yhtään pirkotusta aikaan. Pariinkin otteeseen olimme pitkällä birdieputilla ringissä, mutta niistäkään ei saatu kiekkoa sisään. Finaalikierroksella pelatut Best Shot -väylät sitten avasivat tuonkin tilin ja silloin saimme pelattua Best Shot -osuudellemme kolme birdietä! Näin ykköspäivän yksi harmillinen bogey mukaan laskettuna oli Best Shot -kierroksemme tulos -2 ja siihen olimme melkoisen tyytyväisiä. Paripelin riemuja! Luokassamme sijalla 7/18.


Best Shot pelattiin kahdella eri kierroksella, tässä kootusti yhteen koko MP40-luokan väylät, tässä mukana parien paras tulos väylältä #14 joka pelattiin Best Shot -pelimuodolla kierroksilla 2-3

Kolmas eli finaalikierros aloitettiin Tough Shot -pelimuodolla tutusti väylältä 9. Olimme jo ensimmäisen päivän kakkoskierroksella pelanneet väylät 1-3 sekä 15-19 tuolla kovimmalla pelimuodolla puolikkaaseen bogeyyn eli tulokseen +4 ja jäljellä oli nyt enää 10 väylää. Nuo tiedettiin jo etukäteen hankalammiksi, sillä mukana oli kaksi hankalinta par3-väylää metsässä ja niihin pelasimmekin odotetut tuplabogeyt. Jos toinen onnistui, se ei juuri sillä kerralla onnistunut toiselta. Paripelin pahimmat hetket :) Taistelimme nuo loppuväylät tasan bogeytulokseen ja näin Tough Shot -kierroksellemme tuli tulokseksi +14 ja siihen oli tyytyminen. Luokassamme sijalla 8/18.



Tough Shot -väylät näyttävät sitä paripelin haastavinta osuutta, vain väylä #14 pelattiin Best Shot -pelimuodolla ja tässä taulukossa parin heikompi tulos kierroksilta 2-3


Hiukan yllätyksenä tuossa tuli se, että olimme kaikilla pelimuodoilla niinkin tasaisesti tuolla samoilla sijoituksilla 7-8/18. Toki jos alkaisi laskemaan keskihajontaa tms niin luvuista paljastuisi uusia asioita - ehkä vielä niihinkin tulee pureuduttua myöhemmin. Ainakin Tough Shot -pelimuodossa hajontaa tuli selvästi eniten, muissa pelimuodoissa nippu oli enemmän kasassa, mitä nyt Best Shotissa erottuu kotiradalla pelannut pari melko selkeästi.


Olihan hienot kisat! Näihin palaan vielä tunnelmaraportin kera kunhan löydän aikaa sen kirjoittamiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti