lauantai 11. maaliskuuta 2017

Uusi rata: Sahanmäki Hyvinkää (talvileiska)

Lauantain ohjelmassa oli rento talvinen kierros uudella radalla, Sahanmäki ja Hyvinkää. Viimein muistimme napata mukaamme myös GoPro:n tälle tutustumiskierroksellemme eli odotettavissa on paljon vidioumatskuu :) Tosin kylmästäkö johtuen akku hyytyi melkein heti ekan kierroksen jälkeen ja näin emme saaneet kuin lähinnä ekan kierroksen avaukset talteen. Hyvä alku kuitenkin sekin.

Aamulla oli vielä pakkasta ja mitä lähemmäs Hyvinkäätä pääsimme, sen ilmeisempää oli, että pelikierroskin pelataan pakkasessa. Vaikka oli kauniin aurinkoinen päivä ja aurinko lämmitti tosissaan, suurin osa väylistä sijaitsi puiden keskellä eikä sinne aurinko päässyt. Avoimilla olikin sitten sitäkin lämpöisempää. Kiva pelikeli, talvikelien kuningas.

Itse kierros alkoi totuttuun tapaan tahmeasti ja pari ensimmäistä väylää meni lämmitellessä bogiin. Ei osuneet avaukset täydellisesti ränniin eikä putit ketjuihin - normipäivä :) Päätin ensimmäisen kierroksen lukemiin +7 ja kyseessähän oli tosiaan talvileiska... oppia ikä kaikki. Mukavaa meillä kyllä oli ja jokaikisen väylän avaukset kiekkovalintoineen kuvattiin myöhemmin analysoitavaksi. Jää paljon vähemmän muistin varaan ja jossiteltavaksi näin. Tosi hyvää kuvaahan tuolla saa aikaan ja osa omistakin avauksista oli ihan siedettävän näköisiä. Tai ainakin sen näköisiä, kuin itse etukäteen kuvitteli :)

On tuo videohommakin vaan hauskaa puuhaa! Kun vaan olisikin satojen gigojen levytila ja supertietokone videoeditointiohjelmineen, niin nämäkin pakkaisi nopsasti kompaktiin pakettiin sen sijaan, että lojuvat nyt jossain OneDrivella yksittäisinä pätkinä. Kännykän iMovie -ohjelmalla olen näitä editoinut hyvinkin nopsaan, mutta kun videot on nyt eri laitteella, on tuokin haaste. Onneksi vain haaste, ei este. Ehkä jonain sateisena päivänä saan synnytettyä jotain tästäkin matskusta...

Heitimme ensituntuman saatuamme vielä toisenkin kierroksen tuolla, kun kerran olimme paikan päälle tulleet. Saahan siinä samalla jotain tuntumaa maastoon ja osaan kisaväyliäkin. Ainakin normilayoutin väylän 4 tummalle sävylle edellisvuosien kisojen tuloskortissa löytyi selvät syyt ja se onkin pelattava Startti -kisassa mieluummin tarkasti bogiin kuin repimällä triplaan. Noin niin kuin karkeasti ottaen. On selvästi niitä väyliä, joilla liika yrittäminen kostautuu ja ainakaan omalla taitotasollani ei ylämäen ja puupillin yhdistelmä ole se helpoin väylätyyppi... nyt sain tuon talvileiskan mukaan pelattua par-tulokseen eli siihenkin on nyt nuotit olemassa, kun vaan niitä muistaisi sitten kisassa noudattaa.

Rata vaikutti tosi kivalta ja siellä oli paljon ihan pelattavissa olevia väyliä. Tällä kertaa jäivät kaikki birdiet ottamatta, mutta kyllä siihenkin taipuvia väyliä oli useampia. Ei mitään pakkopirkkoja vaan ihan hyviä teknisiä väyliä, joissa onnistunut avaus palkitaan. Tykkäsin etenkin väylistä 3 ja 19, jotka ovat alamäkeen heitettäviä ja oikealle taittuvia kumpikin. Myös vasempaan kääntyvä väylä 8 maistui, vaikka siitä jäikin hiukan hampaankoloon. Tykkäsin myös haastavan väylän 4 loppuosasta joka oli nyt talvileiskassa ihan oma väylänsä. Erityisesti tykkäsin ihan jokaisella väylällä siitä, että heti tiiltä oli helppo nähdä, missä väylä kulkee eli sattumapuut oli minimoitu. Taitava pelaaja saa tuolla varmasti hyvää tulosta, kun taas epätarkempi peli tuottaa jonkin verran enemmän lukemaa. Metsätyyppi tosin oli sen verran harvaa, että epäonnistunutkin avaus oli usein pelastettavissa pariin, sillä puiden välistä löytyi aina jonkinlainen väylä kohti koria.

Hyväntuulisen talvileiskan kakkoskierroksen tulokset laskettiin vasta ihan lopuksi ja olihan tuloskortti: kaikista muista par, paitsi väylältä 6 bogi - ja sekin 5m haaraputin kolahdettua alarautaan! Myönnetään, että sain kahdella väylällä happy-mulliganit, eli uuden avauksen ja ensimmäinen painettiin unholaan :) Hieno uusi rata, tänne on tultava kunhan saadaan kesäleiskakin käyttöön ja sen myötä loput 8/9 väylää testiin.

Holle ja värjäämänsä kiekko - olikohan Tursas vai sittenkin joku muu...
 
Kiekot piti aina esitellä ennen avausta kameralle, tottakai
 
Osa väylistä sijaitsi aivan kiitoradan vieressä, monen monta kertaa siinä koneet pyörähtivät
 
Mukavaa hysseväylää oikeakätiselle rystyheittäjälle, eli Hollen antsa
 
Tämäkin väylä oli hieno, talvella avaus pelataan näemmä hiukan eri paikasta
 
Viimeinen väylä ja viimeinen putti

1 kommentti:

  1. Tuo on tosiaan mukava rata! Talvileiska on nyt helposti pelattavissa +0 paikkeille. Kesäleiskan ihannetulos nykykunnollasi taitanee olla himpun verran alle +10 tuloksessa.
    Tuo värjätty kiekkoni on VRoc...

    VastaaPoista