sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Lady Tour Kivikko TD kiittää ja kumartaa

Hyppäsin ensi kertaa TD:n housuihin ihan virallisesti Kivikon Lady Tourin osakilpaluissa tänä keväisenä sunnuntaina. Olen ennen toiminut ainoastaan TD:n apuna kaikenlaisissa teknisissä puuhissa kuten kilpailun muokkauksessa, tulosten syötössä jne ja onhan niissäkin aina oma puuhansa ollut. Nyt oli vedettävänä kokonainen naisten oma kilpailu, johon saattaisi vielä tulla joku mukaan ihan ensimmäistä kertaa ja hänenkin olonsa olisi saatava hyväksi ja tervetulleeksi. Toivottavasti tässä onnistuttiin!

Koko viikonlopun teemana oli näköjään Kivikko, sillä lauantaina pelasin Tamaran kanssa siellä reikäpelinkin. Hyvää treeniä kyllä on tuo tuulinen Kivikko ja laittaa jälleen omat heitot ja kiekkovalinnat uuteen tarkasteluun. Ihan en voi sanoa pärjänneeni, sillä ainakin reikäpelin ajan tuskailin lähes jokaisella lähestymisheitolla kiekkovalinnan ja hyssekulman kanssa. Muutenkin pelattaessa vakaammilla kiekoilla saisi vedot olla räväkämmät kuin mitä nyt oli tarjolla, joten aikamoista töpsyttelyä väylällä eteenpäin tuo pelin kulku oli. Sen verran sain peliin jännitystä, että heitin väylälle 11 birdien yli 10m putilla ja näin ollen avasin oman pistetilini ja kun viimeiselle väylälle lähdettiin, oltiin tilanteessa 4-3. Viimeisenä pelasimme väylän 1.

Ykkösväylän avaan aina kelluvalla kiekolla. En vain suostu tuossa pelaamaan vakaalla normikiekollani, vaikka sillä tuo avaus olisi niin paljon varmemmin pelattavissa dropparin eteen. Tämä on selkeä heikkous väylän pelaamisessa, sillä tällaisella vastatuulella Aquariuskin kippasi oikealle ja olin heti altavastaajana. Upporikasta ja rutiköyhää tuotti jälkimmäisen vaihtoehdon tulokseksi ja näin Tamara korjasi reikäpelin voiton lukemin 5-3 ja pääsi jatkoon. Ansaittu voitto. Minulla on vielä paljon tekemistä Kivikon kanssa ennen loppukuun Westside Discs Tyyni -kilpailua...

Sunnuntaiselle Lady Tourille lähdin heikoin unin varustautuneena, sillä vaikka kuinka olin mielestäni hoitanut kaiken kuntoon, heräsin yöllä pohtimaan asioita, jotka olivat jääneet viime tippaan. Muutama lahjakortin koodi oli vielä saamatta, CTP-kiekot jäivät viimeistelmättä ja jotain muutakin huolen aihetta tuossa aamuyön jo valoisina tunteina mielessäni pohdin. Silti reilun aamiaisen jälkeen lähdimme hyvillä mielin ajoissa matkaan ja kaikki palkinnotkin olivat mukanamme sekä lähes kaikki muistilappuset. Onneksi sain Hollen avukseni, miten olisinkaan selvinnyt ilman henkistä tukea ja ihan muutakin järjestelyapua! Meillä oli vartti aikaa muokata ryhmät paikalla olevien pelaajien kesken ja näissä reunaehtomme olivat se, että jokaisessa neljän hengen ryhmässä on kaksi pelaajaa, joilla on mahdollisuus kirjata tuloksia Disc Golf Metrixiin kierroksen aikana ja mielellään lisäksi kaksi kilpailulisenssin omaavaa pelaajaa. Nämä ehdot täyttyivät ja päästiin ajoissa liikkeelle.

Se kotiin jäänyt muistilappunen sisälsi kaikki muistiinpanoni koskien pelaajakokousta ja pelin kulkua. Puhuin siis mitä lappusesta muistin ja suurimman osan sitten kuitenkin muistinkin. Hienoa! Pelaajille puhuminen ei ollut ollenkaan jännittävää tai outoa ja vain tupakointia koskevaan kysymykseen en ollut varautunut ennakkoon... toivon mukaan sen osalta ei tullut kenellekään epäselvyyttä tai häiriötä. Ensi kertaa ajatellen pitäisi lukaista kilpailun järjestäjän muistilista ajatuksella läpi lähempänä kisaa, jotta kaikkeen olisi vastaus valmiina. Ryhmät saatiin kerättyä yhteen ja jokaiselle ryhmälle oli vielä paperinen tuloskortti kaksinkertaista kirjanpitoa varten. Aloitimme ryhmäni kanssa väylältä kolme ja Holle kulki mukanamme kierroksen ajan valokuvaten ja tuloksia seuraten.

Kivikossa tuulee aina, joten tämäkään lähes tuuleton päivä ei ollut tuuleton useimmilla väylillä. Jälleen oli vakaammille ja painavammille kiekoille käyttöä ja takkia sai olla pukemassa päälle ja pois aina tuulen sekä auringon mukaan. Perussää oli viileä ja poutainen, mutta tuuleton aurinkoinen pätsi versus tuulinen ja pilvinen avoin paikka teki lämpötilanvaihteluista suurta. Kevät on muutenkin ollut oikukas ja kylmä, joten tämä oli siihen nähden aivan loistava sää. Pelini oli parempaa kuin lauantain reikäpelissä, mutta kyllä nostobogien määrä koitui luvattoman suureksi. En kyllä suuremmin tulosten perässä ollutkaan - halusin vain nauttia tästä päivästä, mukavasta pelikierroksesta sekä maailman parhaasta lajista. Muutama onnistuminen tuli väylille, esim #15 avaus muutamaan metriin ja pirkotus sekä lähes onnistuminen väylälle #12 eli kiekko meni vain 20cm korin takaa OB:lle ja tarjosi paikan par-putille... Huomaa, ettei ollut oikein hohdokasta peliä kun lähes onnistumisetkin lasketaan :D No väylä #13 meni nätisti ilman OB:ta ja #11 sain identtisen avauksen lauantain kanssa, mutta nyt tuuli oli eri suunnasta enkä uskonut pirkkoputin mahdollisuuksiin.

Kierroksen jälkeen tuli TD:n urani seuraava ongelmakohta - sudarit. Kummassakin luokassa kärkinaiset olivat onnistuneet pelaamaan täysin saman tuloksen ja minun tuli miettiä, kuinka voitto ratkotaan. Myönnetään, etten ollut tälle asialle uhrannut ajatustakaan etukäteen! Lisäksi kaikista ryhmistä kiekkonsa avauksessa lähimmäksi koria väylällä #14 saaneet pääsivät CTP-kisan finaaliin ja sekin oli edessä. Kaikki ulos siis ja ensiksi CTP-finaali hiihtohallin takapihalla. Laitoin kiekon maahan ja tytöt saivat heittää vuorollaan omansa mahdollisimman lähelle tuota paikkaa. Voittaja sai kohteena olleen CTP-kiekon (Pure) ja toiseksi tullut toisen samalla värjäyksellä. Nämä kiekot oli lahjoittanut PowerGrip ja värjäys oli minun käsialaani. Onneksi ei tarvittu mittanauhaa vaan voittajat selvisivät silmämääräisesti. Huh, sitten vielä puttikisa voitosta. Neljä naista puttaamaan n. 9,5m matkalta ja kumpi parista ensin saa kiekkonsa koriin on voittaja. Ei tarvittu lisenssipelaajilla kuin kaksi kierrosta ja lisenssittömillä riitti ensimmäinen kun voittajat oli ratkottu ja pääsimme palkintojenjakoon.

Laukku ja Knife -merkkinen pinkki putteri pääsi lisenssittömien voittajalle

Lisenssipelaajien voittaja sai Ragnarok -merkkisen driverin

Alkuun kaikki asettivat DGStoren meille naisille lahjoittaneet bagtagit pöydälle ja järjestimme ne suuruusjärjestykseen. Sitten luin tuloksia loppupäästä alkaen ja jokainen sai nimensä kuultuaan hakea pöydältä suurimmalla numerolla olevan tagin sekä pelaajapaketin, Dermosil-huulirasvan ja muutaman muun näytteen. Näin saimme sujuvasti tagit liikkumaan riippumatta siitä, missä ryhmässä pelattiin - kiva idea! Kuusi parasta luokassaan sai muistopalkinnoksi erityisen tagin, joka oli tätä kisaa varten teetetty ja lisenssipelaajien voittaja Ragnarok -kiekon sekä lisenssittömien voittaja Viking Discs -frisbeelaukun sekä pinkin putterin. Viimein oli palkinnotkin jaettu sekä arvontapalkinnot arvottu. Villa Sibben 100€ lahjakortti meni yllättyneelle voittajalle, joka omien sanojensa mukaan "ei koskaan voita mitään" eli oikeaan osoitteeseen meni :) Parille onnellisella oli DGStoren lahjakortit ja yhdelle Sistuskauppa.com:n lahjakortti, yksi sai Kitin kutomat ihanat villasukat ja vielä oli SmartShake -juomapullokin. Niin monta meitä oli, että ihan jokaiselle ei palkintoja riittänyt, mutta ympärillä näkyi iloisia kasvoja. Kyllä nämä ovat hienoja tapahtumia ja olisipa hienoa, jos tämänkin seurauksena joku nainen innostuisi enemmän viikkokisailemaan tai jopa kilpalisenssin ostoon. Yhdessä olemme niin paljon enemmän.

Kiitos naiset, Ladyt Tourilla :)

Kiitos myös kaikille palkintojen lahjoittajille: SibbeDGStore, Viking Discs, PowerGrip, Sistuskauppa.com ja Kiti Eerola
Kiitos järjestäjän ominaisuudessa: Disc Golf Vikings

Yhteensä 25 naista oli kisassa mukana - mahtava porukka, hyvää tunnelmaa ja kovaa oli taistelu voitostakin!

Väylä #6

Väylä #8

Väylä #10

Pelaajia väylällä #13
 
Kuvanmuokkausta CTP-palkintojen kuvan muokkaamiseksi tarpeeksi yksinkertaiseen ja silti tunnistettavaan muotoon (kuva: Paige Pierce)
 
CTP-kiekkojen värjäystä...
 
...ja kiekot valmiina. Mukana myös pinkki mallikiekko, harjoituskappaleeni :)
 
Kisapäivää edeltävän iltana printteri lauloi tuloskortteja ilmoille

Ihanat villasukat <3
 
 
 




1 kommentti:

  1. Onnittelut TD:lle!
    Hyvä aihe blogiisi.. itsekin yhdet isommat kisat vetäneenäni tiedän hyvin tuon tunteen kun yöunet tuppaa jäämään lyhyeksi.
    Ja olipas hyvätuuliset kisat naisilla. On hieno tuo Lady-Tour sarja!

    VastaaPoista