maanantai 15. helmikuuta 2016

Onnistumisia pienin askelin


Sunnuntai oli melkoista menoa aamusta asti. Asuntonäyttö oli sovittuna ja sitä varten piti tietysti aamulla keräillä kamppeita sivuun, imuroida, puunata keittiö ja vessat ym ym pientä ja isompaa, mitä ei tule ajatelleeksi ennen kuin alkaa katsella omaa kotia vieraan silmin... Ystävänpäivän kunniaksi söimme tietysti aamupalalla myös kakkupalaset eilen illalla leipomastani mansikkaherkusta... ja viimein hiukan yli klo 12 pääsin kotiovesta ulos.
Meikkuun saavuin juuri kun kilpailijat astelivat ovesta ulos aikeenaan startata toiselle kierrokselle. Pääsin kuin pääsinkin mukaan ja ei muuta kuin viidenneksi yhteen ryhmään mukaan ja kohti väylää nro 16. Häthätää pyörittelin siinä hartiat ja kädet ja venyttelin hiukan kylkiä ennen kuin silpaisin päivän ensimmäisen heiton hyssessä menemään kun väylän muoto on - yllätys, yllätys - enempi antsa. No, se oli päivän ensimmäinen.
Yritin pysyä rauhallisena pohlatessani kiekolle ja heitellessäni sieltä lähestymistä korin suuntaan. Muiden kiekot olivat nätissä ringissä korin ympäristössä. Huh, lähäri vietti vielä liikaa oikealle ja putille jäi turhan paljon matkaa, varmaan 7-8m ja eihän se mennyt sisään. Tietenkin pitäisi nuo putit hoitaa, mutta nyt mennään näillä enkä suostunut tuosta harmistumaan. Nelonen korttiin ja kohti ykköstä.
Ykkösellä aloitukseni taas porukan lyhin, sieltä kallion päältä heitin upsin korille ja taas jäi putille se 7-8m ja alarautaan. Neloslinja jatkui. Tässä kohtaa muistutin itselleni, että minulle bogey on par ja onnistuminen tuottaa sen ihannetuloksen, jota voin mielessäni pitää tämän hetkisen tasoni birdienä. Näinhän se meni muilla poolissani - aika usein olivat birdieputilla ja joskus meni sisään, joskus taas ei. Aika usein kuitenkin. On se hienoa seurata itseään parempien peliä, se on näiden kisojenkin yksi parhaita anteja!
Kakkosväylällä viimein sain lähestymiseni niin tarkaksi, että puttaamisen sai jättää väliin, nosto koriin ja par. Jee! Vielä välissä pari väylää, joissa olin avauksen jälkeen aina jotenkin hankalasti puun tai puskan takana ja sain neloset korttiin, mutta sitten väyliltä 5 ja 6 molemmista par. Huikeaa! Ehdin jo iloita, ettei ollut yhtään tuplaakaan rämmitty, joten seuraavallahan se sitten tuli. Sitten nelosputki, väliin yksi kiva par-väylä ja mandoväylällä hiuksenhienosti ohi mandon, dropparilta päin puuta ja selkeä vitonen häämötti... Onneksi jäivät tähän ja kierros oli mukava päättää par-tulokseen.
Mitä kisasta jäi käteen? Ihan ensiksi pitää todeta, että käsittämättömän helpolla sitä ihminen saa kisansa sujumaan ihan eri fiiliksellä! Nuo muutamat lähestymisheittotreenit viikolla saivat aikaan sen, että en enää jännittänyt jokaista lähestymisheittoa. Minulla oli varma olo lähtiessäni heittämään. Heitot eivät aina menneet juuri sitä päässä suunnittelemaani ilmalinjaa pitkin korin alle, mutta ainakin minulla oli heittoa suunnitellessani selkeä suunnitelma, selkeä näkemys siitä mitä olen tekemässä ja yritys toteuttaa se. Siitä kai tässä lopulta on kysymys.
Toisena mieleen jäi yhä vahvistuva halu kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Tuntuu kuin olisin taas sukeltanut hiukan syvemmälle frisbeegolfin maailmaan ja saanut käsiini pari kultajyvää, joiden voimalla puskea taas kohti uusia haasteita. En ajattele kisaani tuloksen kannalta. En ajattele sitä oikeastaan edes väylätulosten kannalta. Ajattelen sen kokonaisuutena, joka alkaa keskittymisellä omaan vuoroon, kiekon kaivamisella bägistä, sen huolellisella kuivaamisella. Sitten asetun heittopaikalle, haen jaloilleni tukevan alustan, käännyn oikeaan suuntaan, näen mielessäni suunnan ja kiekkoni lentoradan. Tunnen tuulen ja sen virtaukset. Asettelen harkitusti käteni heittosuuntaan, käännän vielä rannetta oikeampaan asentoon, varmistan että jalat ovat tukevasti, että ryhti on hyvä. Sitten vauhdinotto, käännös ja  kiekko lähtee kädestä. On aina yhtä kiehtovaa seurata kiekkoa katseellaan ja opetella näkemään sen lentorata jo kauan ennen kuin se laskeutuu. On aina niin palkitsevaa kun kiekko löytää tiensä sinne, mihin olen sen tarkoittanut. Se on se tunne, jota kohti pyrin. Numerot tulevat kaukana perässä eivätkä kerro kovinkaan paljoa. Niissä ei ole sävyeroja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti