maanantai 15. elokuuta 2016

Kohti sekaparigolfin SM-kisoja Talin kautta

Talin Tallaajat järjestivät kesäpäivän tapahtuman, jossa oli myös parikisat ilman osallistumismaksua. Emme olekaan vielä Hollen kanssa Talissa koskaan heittäneet parikisaa, joten sehän sopi! Vielä kun maltoimme odottaa sadetutkaa seuraten ukkosmyrskyn väistymistä, saimme kisata sananmukaisesti upean aurinkoisessa kesäpäivän säässä kierroksemme!




Ykkösväylällä avaukseni oli vajaa 10m lyhyempi, mutta keskellä väylää, joten valitsimme sen jatkoon. Siitä jatkoheittoni feidasi liikaa vasempaan kuten niin usein aiemminkin tällä väylällä ja jatkoon Hollen tarkka ja pitkä heitto väylällä. Kolmaskin heitto meni Hollelle, kun en vain saanut tätä väylää toimimaan - liekö aloituksen kankeutta vai kuvastaako vain suhdettani väylään - aina vähän altavastaajana. Par-putillekin pääsimme 10-rinkiin, mutta ei ollut putti parasta ja tuloksena bogi.


Kakkosväylällä tavoitteena oli saada suora heitto keskelle mandoa, mutta jakauduimme tasan yhtä paljon vinoon kummallekin puolelle ja koska vielä lähestymisheittommekin kalahtivat samaan puuhun pääsimme puttaamaan kymppiringistä puiden välistä. Par korttiin, hyvä!


Kolmosväylällä hyvät avaukset, minun avoimemmalla paikalla ja kummankin lähäri korin viereen sekä par. Perussettiä. Nelosväylällä kalautin pitkästä aikaa avaukseni puuhun ja heitimme Hollen heitoilla väylän bogiin. Putti ei taaskaan ollut voimissaan. Vitosella kumpikin sai kelpo avauksen, siitä kiekko korin alle ja par. Harmiksemme seuraavalla väylällä ei ollut lähestymisessä tuuria  mukana, sillä kiekkoni olisi ollut aivan nostolla ilman niitä viimeisiä puita ja siltä saimme tyytyä bogiin. Ihan ok, ensimmäinen osa tulokseen +3.


Toinen osio alkaa minulle hankalalla väylällä 7, jolta en ole onnistunut koskaan avauksessa täysin. Nyt ihan ok, mutta lyhyt, joten jatkoon Hollen loistava avaus. Harmikseni lähestymisheitto jäi puun oksien alle ja siitä oli sen verran hanakala putata, että vienon ketjujen kilahduksen saattelemana päädyimme nostobogiin. Ei huono putti, mutta ei riittävän hyväkään. Kasiväylällä koko porukka avasi pitkälle väylälle ilman ainuttakaan puun kolahdusta - wau! Pariin oli taas ainekset, mutta lähestymisheittoni skippasi hiukan liian voimalla ja päätyi korin ohitse alarinteeseen, pois tasanteelta. Mutaisesta rinteestä oli lähes mahdotonta saada pysyvää jalansijaa eikä siitä päästy kuin laiteosumaan. Bogi oli jälleen tosiasia.


Nyt kierroksen ainoa mahdollinen birdieväylä minulle ja toiveet korkealla. Avaukset ihan jees, lähestymiset ihan jees, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi. Ei auttanut kuin kirjata bogi tältäkin väylältä ja se nyt oli kyllä luokatonta peliä. Harvoin olemme kumpikin epäonnistuneet noin samalla väylällä.


Lieneekö edellisillä bogeilla ollut positiivinen vaikutus peliin, sillä yhdistelmäväylä 10-11 meni täydellisesti minun heitoillani ihannetulokseen. Ei Hollenkaan heitot käyttökelvottomia olleet, mutta näillä mentiin ja sain jopa putata tuon "oman väyläni" koriin saakka. Hieno fiilis onnistua tällä pitkällä väylällä näin hyvin! Myös kakkososion viimeinen väylä meni mukavasti pariin ja sekin minun heitoillani. Tässä Holle kovasti nosti tulostamme minun ansiokseni, mutta tosiasiassahan menimme alkuväyliä pitkälti hänen heitoillaan - yhdessä nämä on saavutettu ja parastahan paripeli on, jos onnistumiset osuvat hiukan limittäin. Hyvillä mielin kohti kolmatta osiota.


Par-putkemme sai mukavasti jatkoa ensimmäisellä väylällä - loivalla ylämäkeen heitettävällä (ennen 13). Alamäkiliidätyksellä en ole saanut kakkosheittoa oikein kuntoon hyvän talvikorille päätyvän avauksenkaan jälkeen enkä saanut nytkään. Harmillinen, mutta odotettu bogi tähän. Pitkä väylä 15, jossa avauksen tulee osua kapealle kaistaleelle tällaisella lyhyelle heittävällä, meni bogiin sillä jäimme hiukan hankalaan paikkaan par-putille puiden lomaan. Lähellä se par oli, mutta ei niitä lasketa. Samaten väylällä 16, jossa olimme jälleen par-putilla jossain 8m päässä korista, mutta kun ei niin ei.


Alamäkeen heitettävälle 17:lle Holle sai niin hyvän avauksen, että yritin suorempaa heittoa kapeasta raosta eikä niin vahvalla antsalinjalla. En sitten kuitenkaan osunut oikeaan rakoseen ja heittokin jäi matalaksi. Onneksi Hollen heitoilla par-tulokseen ja kohti ihanaa saariväylää...


Tämä väylä meni lähestulkoon niin nappiin kuin vain voi! Avauksemme olivat 10m sisällä, valitsimme Hollen hiukan pidemmän. Kakkosheittoni Jadella lähti täydellisen suorana ja matalana kohti mantereen takareunaa ja putosi 15-20m päähän OB:n rajasta. Wautsi! Tästä voi jo yrittää saareen. Koskaan en ole heittänyt tuota väylää kolmosella saareen, mutta nyt sen tein! Sen verran kauas jäin korista kuitenkin, että bogi tästä napsahti, mutta jos johonkin niin tähän väylään sen 10-11 -yhdistelmän lisäksi olen erityisen tyytyväinen. Aivan uusia kokemuksia. Uutta uskoa. Rohkeutta yrittää. Mahtava fiilis!


Vielä oli kerättävä itsensä viimeiseen sipuliväylään. Heittoni jäi harmillisesti hiukan OB:lle liidettyään OB:n päällä koko matkan, joten Hollen tuli saada kiekko varmasti sisään. Ja näin hän tekikin päättäen kierroksemme pariin. Plussia tuli keräiltyä bogien muodossa ja koska niitä ei saatu ollenkaan syötyä pirkotuksilla, tulos oli +10 ja kisan häntäpäässä. No, olimme ainoa sekapari ja iloisen maalivastaanoton myötä meitä heitettiin T-paidoilla. Juhlakakku, jota ennen kierrosta meillekin tarjottiin, oli sillä aikaa nautiskeltu parempiin suihin, mutta putin korjaamista varten ostin mukaan kokonaista kaksi vanhaa maalikoria, ihanilta väyliltä 1 ja 18. Toinen lähtee Savoon ilahduttamaan Ryskeen treenaajia ja toinen omaan pihaan taikka talveksi olohuoneen nurkkaan :) Onneksi saa itse päättää kodin sisustuksesta :)



2 kommenttia:

  1. Nyt on työ tehty ja luottavaisin mielin kohti Ähtäriä... ei hassummin vuoden harrastuksen jälkeen osallistua SM-kisoihin! Oli hieno kenraali ennen kisaa!

    VastaaPoista
  2. Hyvillä mielin pitämään hauskaa ja tekemään parhaamme. Kevyttä puttailua ja lähestymisheittoja vain enää...

    VastaaPoista