tiistai 27. syyskuuta 2016

Kesäpäivät jatkuvat - Kaatiksella!

Koska säät vain jatkuvat ja jatkuvat kesäsinä ja kuivina, halusimme vielä päästä kiertämään Kaatiksen rataa. Siellä on mukava kisatakin eikä olisi pahitteeksi joskus siis kiertää ihan muutenkin kuin vain kisoissa noita väyliä :)
Holle ja nuorempi poika mukaan ja työpäivän jälkeen kohti Vihtiä. Holle päätti heittää ensimmäistä kertaa takatiiltä, me muut etutiiltä. Tasoitusta samalla, pientä kilpailuhenkeä kierrokseen.
Maksun hoidettuamme ykköstiille. Ei lähtenyt antsa, vaan tuli se klassinen antsaton antsa ja bogilla aloitettiin tuo par2-väylä. Tyypillistä ja odotettuakin. Ehkä ensi kerralla tuohon vihreä, alivakaampi Diamond keltaisen sijaan...
Kakkosväylästä tykkään, siinä saa heittää! Sain kiekkoni kivasti toisella heitolla alarinteeseen melko lähelle koria, puiden taakse. Eipä liitänyt vielä toukokuussa heitot näin hyvin - enkä minäkään mikään kovakätinen edelleenkään ole. Kolmosheitto upsilla korille ja bogi. Ihan jees! Kolmosväylällä sain heittoni tosi nätisti ensin ylös rinteeseen ja siitä kahdella heitolla alas korille. 5m putti oli kuitenkin liian jännittävä tuossa jyrkässä rinteessä ja sain tyytyä bogiin. Lepsua.


Tämä putti upposi kyllä
 
Uteliaat pelin seuraajat aidan takana
 


Nelosella olin pirkkoputilla 7m korilta, mutta par. Tässä Holle yllätti heittämällä n.25m lähestymisheiton sisään ja nappaamalla näin väylän ainoan pirkkotuloksen! Jännää kiilaamista ;-) Vitosväylällä lehmät katselivat avauksiamme kiinnostuneina ja kyllähän ne hyvin lähtivätkin - sieti katsella. Väylä sujui hyvin aina siihen saakka kun piti heittää korille ja tietenkin viimeiset kuusenlatvat pysäyttivät lätyn etenemisen. Kokeeksi heitin kuusiaidan ylitse vielä korille pystykiekon, tarkoituksena siis upottaa se koriin eikä antaa rollia melkein ulos kaaresta uudestaan! Tästä siis ylimääräinen heitto ja siksi lumiukko korttiin. Väylä on vielä kesyttämättä.


Kutoselta par, seiskalta tyypillinen avaus mandon väärältä puolelta ja bogi. Kasilla putteri ei mennyt niin suoraan kuin toive oli, joten bogi. Ysiväylän avaukseen olisi pitänyt heittää midaria, mutta en sitten heittänyt. Väylä meni silti hyvin bogiin muuten, paitsi putteja tarvittiin kaksi. Miten tätä kirjoittaessani alkaa tuntua siltä, että puttia pitäisi taas treenata...
Kymppiväylältä epätarkkaa lähestymistä bogin arvoisesti ja jännä väylä 11 vaati jälleen yhden ylimääräisen putin keskella väylää ennen kuin pääsin heittämään aukeaan rinteeseen. On se vaan komea väylä! Tässä putti oli paikallaan ja korttiin tupla, 7 heittoa. Taisi olla oma enkkani. Spring Masterseissa ei mennyt ihan noin putkeen varsinkaan eka kierroksella...
Väylät 12 ja 13 kumpikin bogiin, mikä on Kaatiksella aika perussettiä. Mahdollisuudet olisi olleet pariin kummassakin, ei vain osunut heitot korille riittävällä tarkkuudella. Komea väylä 14 meni nyt aivan pilkulleen ja olin kolmella heitolla niin hyvällä putilla, että par oli varma. Upeaa tekemistä! Tätä peliin lisää niin kyllä maistuu.


Väylälle 15 minulla ei ole kiekkoa. En vaan pysty heittämään muulla kuin kelluvalla, vaikka tiedän, etten heittäisi Dragonilla missään nimessä jos se ei olisi kelluva! Ja sehän kippasi hyssekulmastakin huolimatta ja rollasi lampeen. Rankun kera siis bogi. Tähän on kisoissa otettava joku ei-niin-tärkeä vakaampi kiekko ja jos hukkuu niin hukkuu. Olisi ainakin mahdollisuus saada kiekko liitämään kippaamatta.
Ylämäkiväylät ovat olleet minulle inhokkeja, mutta Kaatiksella ei niinkään. Täällä tilaa on heittää ja se helpottaa kummasti. Niin nytkin ja sain kiekkoni väylällä 16 kahdella heitolla jo lähes mäen päälle. Putteja sai taas heitellä kahdesti ja siitä korttiin bogi. Mukavaa oli kyllä huomata, että siihen par-tulokseen on täälläkin jo monella väylällä kaikki mahdollisuudet heittojen puolesta - vaatii vain vielä tarkempaa ja keskittyneempää peliä ja puttaamista. Treeniä, treeniä!
Vielä viimeiset bogit väyliltä 17 ja 18. Epätarkkaa lähestymistä ensimmäiseltä ja toisella lähäri jäi jälleen aivan aavistuksen liian matalaksi ja osui puun latvuksiin. Mukavaa oli päättää kierros kuitenkin vielä yhteen par-tulokseen, sen verran leppoisa par3-väylä tuolla viimeisenä on tarjolla.
Kivasti parani näilläkin töppäilyillä oma enkka viidellä heitolla ja sitä nälkää jäi aivan älyttömän paljon parantaa edelleen! Jäätiin vielä Ninan ja Hollen kanssa jutustelemaan ennen kotiin lähtöä kun pojat puttailivat upeassa auringon laskussa. Loistopäivä! Tuntuu ihan viikonlopulta keskellä viikkoa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti