torstai 16. helmikuuta 2017

Kuva kiekkoon - miksi ei!

Uusimpana villityksenä pimeisiin iltoihimme on nyt kiekkojen värjäys - enpä olisi uskonut, että sekin on noin hauskaa ja koukuttavaa puuhaa!
 
Olemme Hollen kanssa koko talven yrittäneet päästä mukaan Frisbeepointin värjäysiltaan siinä ennen onnistumatta. Nyt sitten viimeinkin päätimme siihen osallistua ja niin jäimme pienen puttitreenin päätteeksi kiekkoinemme paikalle odottavin mielin.
 
Olen joskus aiemmin lukenut värjäysjuttuja ja oppaita jonkin verran, mutta tekniikoita tuntui olevan yhtä monta kuin tekijää ja värjättyjen kiekkojen kirjo on aivan valtava. Minulla ei ollut mitään ajatusta tai aihetta, mitä lähtisin työstämään. Hyvät lähtökohdat siis :) Viime hetkellä 12v poikanikin soitti ja kyseli missä olemme ja kun kuuli kiekkojen värjäysillasta, ajeli samantien junalla paikalle. Mukavaa!
 
Ostin pojalle Innova Star Roadrunner -kiekon valkoisena ja itse päädyin värjäilemään keltaista Star Mambaa, joka ei ole vielä löytänyt paikkaansa bägissäni. Holle aloitti kirkkaalla kiekolla. Saimme hyvät opastukset kiekon muovittamiseen - tosin ehdin jo leikellä oman muovini reunat ennen kuin kuulin, että se loppu pitääkin kääntää kiekon rimmin suojaksi sen alapuolelle... muistisääntö vastaisuuden varalle: älä tee ennen kuin saat ohjeet. Kuvan piirtelin vapaalla kädellä paperille Mamban innoittamana jostain kiepillä olevasta kyykäärmeen kuvasta, jonka löysin Internetin syövereistä... siitä faktasta välittämättä, että mamba onkin kuulemma oikeasti jokin makea hedelmä vai kuinka se olikaan :) :)
 
Aika meni värjäyshommissa yllättävän nopeasti, eikä oikein tuntunut, että saan mitään aikaan. Omasta ensikiekostani tuli tässä vaiheessa aivan raakile, johon on kovasti suunnitelmissa tehdä vielä varjostuksia ja pehmennyksiä, jotta tuo kirkkaanpunainen käärmeeni näyttäisi edes hiukkasen elävämmältä... Holle sai tehtyä sen, mitä suunnitteli ja poikani possu-kiekko oli juuri niin hieno kuin sen voi odottaakin olevan. Mahtavaa! Uusien tekniikoiden kanssa on selkeästi harjoiteltavaa vielä samoin kuin muovien ja värien käyttäytymisestä, mutta kipinä oli sytytetty.
 
Ihana possukiekko

Ihastelimme Saulin luomusta Kekkosen kuvalla, se oli aito taideteos! Pohjana mustat alueet ja loppu taisi mennä taiteilijalta ihan siveltimellä ja talouspaperilla. Tuollaisia olisi hienoa osata tehdä jonain päivänä, lopputulos kun näyttää samansuuntaiselta kuin hiilipiirrokset ja tuo tekniikka on itselle se tutumpi. Siveltimellä en ole koskaan osannut luoda oikein mitään, mitä voisin pitää onnistuneena. Mieleen jäi siis mustan ja harmaan liitto, yksinkertainen on kaunista.
 
Ajelimme sunnuntaina pienen mietinnän jälkeen Frisbeepointiin ostoksille ja mukaamme lähti isompi värjäyspaketti sekä jokunen valkopohjainen kiekko. Sieltä vielä Ikeaan, josta mukaan 12kpl pieniä Korken -nimisiä lasipurkkeja värisekoituksia varten ja kannettavat korit tarvikkeille. Nämähän ovat ihan pro! Motonetissa pistäydyimme vielä Sinolia ja asetonia varten ja sieltä mukaan lähti myös printteri - pitäähän mallikuvia saada tulostettua kotonakin!
 
Sunnuntai-iltana meni jonnekin puoli yhteen, että pääsimme nukkumaan ja maanantaina ainoastaan yhteentoista. Sunnuntaisen kiekkoni kuvaa en taida julkaista ollenkaan... sen verran oli vielä ääriviivat ohuita ja toteutus samaten. Mutta maanantain kiekkooni täytyy jo olla edes hiukkasen tyytyväinen! Tekniikkana ainoastaan kahden värin käyttäminen ja leikatut alueet muovikalvosta. Kovin pyöreitä linjoja en vielä osaa toteuttaa, mutta menköön kulmikkaana - kulmikas on mallikin. Kohti seuraavia ideoita ja haasteita siis...

Ensimmäinen kiekkoni, jonka kehtaa julkaista :) Pohjana Prodigy 400g Light M4
 
Pojan uusimmat taideteokset, pohjana Latitude 64 Gold Jade
 



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti