lauantai 25. helmikuuta 2017

Tali IceBowl 2017

Aikataulumme sopivat Talissa järjestettäviin kisoihin aivan liian harvoin, mutta nyt oli juuri oikea hetki - ei Savon viikonloppua, ei muita sovittuja kisoja, ei velvollisuuksia. Tali IceBowl -kisapäiväksi oli kaikeksi onneksi vielä ennustettu aurinkoista pakkaspäivää, mikä on kyllä talvifriban parasta antia. Edes kevyen lumikerroksen alla väijynyt jää ei saanut meitä perääntymään. Viimeinen varmistus oli se, kun henkilökuntakauppamme alkoi jakaa glögiä ilmaiseksi kisaviikolla ja tottakai kannoin sitä heti 24 litraa auton takakonttiin kisapaikalle tuotavaksi. Perfect!

Kisapäivän aamu oli vilakka, pakkasta taisi olla -7 astetta ja moni kilpailija olikin vuorautunut useaan vaatekerrokseen pelaajakokouksen ajaksi. Minulla pysyy aina kropassa hyvin lämmöt päällä, mutta ääripisteet eli varpaat ja sormet olin varautunut lämmittämään kemiallisin lämmittimin. Sukkiin teipatut varpaanlämmittimiet ovatkin olleen monen talvikisan pelastus yhdessä villapohjallisten kanssa ja uudelleen käytettävän lämmittimen taas sujautan aina pelikäden rukkaseen ja vaihdan kun edellinen viilenee. Näillä mentiin tänäänkin ja varustepuoli kyllä toimi!

Sain samaan ryhmään Kissen, mikä oli suuri ylläri ja ilahduttava sellainen - milloinkohan olemmekaan pelanneet viimeksi yhdessä! Vielä kun kyseessä oli hyväntekeväisyystapahtuma ja höntsäilyksi luokiteltava, oli meillä kyllä rennon hauskaa koko kierroksen ajan. Tottakai välillä piti keskittyä heittoihinkin ja yrittää parastaan, mutta jos ei mennyt ihan putkeen niin eipä se päivän fiilistä heilauttanut. Näin pelaten moni väylä menikin yllättävän hyvin, yksi suuri ilon aihe oli väylältä 5 saatu par kummallakin kierroksella. Melko identtisestikin vielä tuo meni, Riverillä avaus väylän taitekohtaan tai hiukan sen yli ja siitä lähestyminen korille. Myös väylältä 6 oli par tarjolla, mutta se kaatui hiukan epätarkkaan lähestymiseen.

Olimme pelaamassa Tali Openin väylää 10 korille, mutta havaitsimme sitten hyvän lähestymisen jälkeen, ettei siellä koria ollutkaan. Siitä sitten hiukan hankalasti pääsimme kuitenkin jatkamaan väylän 11 korille. Silloin tajusimme katsoneemme koko ajan väärää ratakarttaa ja näin ollen kaikki kierrostuloksemme oli merkattu aivan väärille väylille. Ei tuolla niin suurta merkitystä ollut, kaikki heitot kun kuitenkin lasketaan yhteen :)

Kolmossektorille oli viritelty ihan uusia neppiväyliä holarin hakua varten. Kisassa jokaisesta holarista sain merkinnän ja samoin koriosumasta avauksella. Eipä niitä kyllä tullut kerättyä, kun napsin puuosumia oikein urakalla ja holaria avoimemmalla sitten yrittäessäni sain kiekkoni niin kauas korista ettei siitä enää saanut puttiakaan sisään. Loistavaa toimintaa, mutta ainakin monen naurun arvoisia. Ihania tällaiset kisat, joissa ei oikein ole muuta tavoitetta kuin nauttia lajista ja ihanasta talvipäivästä! Sen verran säädimme vielä kierroksen lopussakin, että väylä 16 jäi pelaamatta kokonaan, joten sille saimme vielä palata kun toiset aloittelivat keittolounastaan.

Lämmin keitto ja glögi maistuikin oikein loistavasti siinä tauolla ja söin vielä jälkkäriksi mukaan ottamani Risifrutin, jota en aamulla jaksanut vielä syödä. Huutokaupan jälkeen julkistettiin ryhmäjaot ja pääsimme ilahduttavasti toiselle kierrokselle Hollen kanssa samaan rapapooliin, meillä taisi olla yhden heiton ero tuloksessa :) Kierroksella osasimme jo väylät oikein, mutta peli meni lähes samalla tasolla kuin ykköskierroskin. Avaukset osuivat aika lailla kohdilleen, mutta lähipeli ei ole riittävän tarkkaa - enkä oikein tunne alivakaampia kiekkojani riittävällä tasolla näin talven jälkeen kun olen pelannut lähipeliä lähes pääasiassa vakaammilla midareilla. Muutenkin talvikaudella tuntuu, että heitto elää päivän mukaan paljonkin ja lahjanarut tuovat oman lisänsä. Hauskaa oli silti aivan kuten ykköskierroksellakin ja ilmahan vain parani päivän edistyessä! Aurinko mollotti ja lämmin glögi maistui aina pelattujen sektorien välissä. Kiva kun sitä oli laitettu tarjolle tuohon ykköstiin viereiseen pöytään :)

Lopuksi vielä palkintojen jako - kisassa palkittiin puttikorilla eniten holareita heittänyt ja sen lisäksi kaikkien kaksi kierrosta pelanneiden kesken arvottiin toinen kori. Ei osumia tässä pelissä, mutta kotia kohti lähdimme hymy huulilla ja jälleen yhtä hauskaa muistoa rikkaampina. Hieno kisa, upea leppoisa tunnelma ja aivan paras sää! Talvifribaa parhaimmillaan.

Tulokset

Ratakartta - jota huomasimme sitten lopulta seurata
 
Ekan kierroksen tulosten laskenta menossa, mukana myös kuvaajamme
 
Viimeinen putti uppoaa aina! Kissen tyylinäyte.
 
Naiset tauolla, Susanna vei kisan parin heiton erolla Kisseen ja minulle jäi ronssi :)
 
Hyppy-askelputti lähdössä... (kuva: Jari Huotari)
 
Ihana aurinkoinen Millis ja minäkin heijastuksessa mukana (kuva: Jari Huotari)
 
Siitä lähtee avaus. Onkohan aina noin niskat jäykkänä heitossa vai tuliko liikaa puristusta kun kuvattiin? (kuva: Jari Huotari)
 
 
Kakkoskierroskin onnellisesti takana!
 
Koko porukka yhteiskuvassa sekä muutama kannustusjoukkolainenkin (kuva: Jari Huotari)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti