sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Talvilomalla ehtii hyvin radalle

Talviloman suunnaksi asettui odotetusti Savon seutu ja siellä ehdimme kiertämään kahdet viikkokisat tai turnaukset viikonlopun aikana. Melko hyvin off-seasonille!

Lauantain viikkokisat olivat Partaharjulla, jota onkin nyt hyvä kiertää tulevaa Iso Parta -kisaa varten aina kun vaan pääsee - ja nyt pääsi. Odotuksissa oli lähteä parantamaan niitä väyliä millä viimeksi tuli sulettua urakalla, mutta tietenkin olisi aina kiva pitää ne muut samalla tasolla. Vaan kuinkas taas kävikään.

Pääsimme aloittamaan ykkösväylältä eli heti ongelmanratkaisun kimppuun. Viimeksi klopsasin tässä jokaiseen mahdolliseen puuhun ja nappasin tuplan - nyt heitin väylälle kelpo avauksen ja pitkän puttiyrityksen jälkeen tuloksena nostopar. Myönnetään, ettei avaus nytkään lähtenyt siihen aukkoon, johon piti, mutta ratkaistaan tuo sitten keväämmällä. Tuurilla ne valtamerilaivatkin seilaavat :)

Kakkosväylällä konttasin viimeksi epäonnistuneen bogiputin jälkeen triplan, nyt otin sen bogin, mikä oli otettavissa. Paremmalla lähestymisellä tuosta saisi parinkin, mutta tämä kelpasi. Kolmosväylälle sain loistoavauksen ja helpon nostoparin, mutta nelosella kärsin hiukan huonompaa puukarmaa enkä päässyt puttaamaan kuin vasta vitosta korttiin tuulimyllyn vierestä. Haastava korin paikka.

Vitosväylän sain viimeksi kesytettyä helppoon pariin, mutta nyt jäin liian pitkälle putille ja seiftasin bogiin. Kutosella olin jälleen viiden metrin pirkkoputilla ja nostin parin. Löysä kisaputti vainoaa edelleen. Näitä korotettuja putteja juuri treenailin ja sain mielestäni niihin vankan otteen, mutta ei sen tuominen kierrokselle, ulos talveen ole niin vain toteutettavissa. Ehkä joskus, mutta ei tänään.

Pirkkoputilla hyvässä paikassa - nämä pitää hoitaa kotiin sitten keväämmällä, eikös juu!
 
Hollen avaus väylälle 11, keskelle väylää
 
Väylällä 7 kärsin jälleen mandoa edeltävistä puuosumista aivan kuten viimeksi ja nappasin sekä tästä että väylältä 8 bogin. Sitten turvallinen ja ilahduttava par, mutta kympillä sorruin puttivirheeseen ja nostin bogin. Väylälle 11 identtinen avaus viime kerran kanssa, jolloin päätin, etten heitä tähän enää niin alivakaata. Nyt päätin sen uudestaan :D Tripla tästä muistutuksena. No okei, oli siinä jokunen muukin asiaan vaikuttanut heitto matkan varrella... en vaan pysy väylällä vaan suhailen oikea laidan puiden välistä taikka niinkuin nyt - siksakkia laidasta toiseen. Blaah.

Pientä löysäilyn makua alkoi olla pelissä, sillä kahdelta seuraavalta tuli jälleen nostobogit. Mandon kanssa oli säätöä ensin ja seuraavaksi taas lähestyminen tuotti ongelmia. Onneksi sain väylälle 14 nyt hyvän hyssehtävän avauksen, mutta kiekko skippasi hiukkasen turhan kauas korista ja siltä par. Ei pirkotuksia tälläkään kierroksella... ehkä ne säästyivät sitten sinne Iso Partaan?

Väylälle 15 epäonnistuin täysin avauksessa ja kiekko kimposi puusta alas korin linjalle. Tuolta oli tosin aivan suora linja korille ja sain pelastettua parin. Ei siis niin paha kuin miltä aluksi vaikutti. Mutta ah ihana väylä 16, jolla en keksinyt yhtään mitään sweet spotin tapaistakaan vaikka pääsin mandosta ihan hyvin eka heitolla ja triplaan se kasahti. En vaan pääse tuon väylän kanssa sopuun. Pikkuneppi 16B välissä palautti par-kantaan, mutta väylällä 17 oli niin liukasta, että kiekko oli lopulta heitettävä ihan korin alle laiturille, jotta sen sai paikalleen jäämään ja tuplaan meni se tulos. Hankalia nämä rinteet kun on jäätävä keli ja olosuhteet!

Enää kolme viimeistä väylää ja taisin jo olla hyvin tietoinen, ettei nyt ole enkkaa tulossa. Tai olisi ollut pelkkiä ihannetuloksia viskomalla, mutta nuo väylät eivät ole siihen suosiollisimpia... Varmistellen bogi väylältä 18 ja pienellä loppuväylän mörriytymisellä napsahti jopa tripla väylältä 19. Nyt siis kasassa +21 ja enää päätösväylä muiden katsellessa kuinka peli sujuu. Sujuihan se loppua lukuunottamatta - siinä missä Holle heitti upsin korin alle samasta paikasta, minun kiekkoni kapsahti kauemmas ja näin ollen sain keräiltyä vielä yhden plussan lisää bogin muodossa.

Muiden naisten poissa ollessa naisten sarjan voitto siitä sitten tuli ja olisin ollut ruutiukoissakin heti Hollen jälkeen hopealla. Olosuhteet eivät ihan suosineet kärkeäkään, sillä kisa voitettiin +9 tuloksella, mikä on kyllä avoimen pojille liikaa sekin. Summa summarum - ollaan tyytyväisiä siihen, että saavutettiin se, mikä saavutettavissa tänään oli. :)

Tulokset

Sunnuntaina osallistuimme Kotkatharjun karvalakkicupin ensimmäiseen osakilpailuun talvisissa olosuhteissa. Jos Partaharjulla oli nastat tarpeen ja jäistä sekä liukasta, niin nyt oli uutta lunta lähtiessä ainakin 10cm ja kierroksen lopuksi vielä 10cm lisää... ja aivan koko ajan sitä lunta satoikin. Kiekkoihin piti taas viritellä lahjanarut kiinni ja siltikin niitä sai aina hetkisen etsiskellä heiton jälkeen...

Yleensä oltiin melko pitkällä putilla Kotkatharjun haastavilla väylillä
 
Lumi oli märkää ja sitä oli kiekoissa pohja täynnä aivan joka heitolla!

Saimme naisten ryhmän ja se tiesi hidasta kierrosta. Ihan jo senkin takia, että Kotkatharju on vaativimpia ratoja Suomessa ja väyläpituudet samaa tasoa. Lumisade ja nollakeli siihen päälle, niin kolme tuntia meni helposti ja ylittyikin. Ja oli muuten hiki!

Heittelin kierroksen samaa perustahtia kuin edellisetkin tuolla, minuun ei olosuhteet vaikuttaneet kovinkaan suuresti. Tai sitten olisi paremmissa oloissa tullut parempaa jälkeä, sillä nyt heitin toiseksi parhaan kierrokseni tuolla! Aloitin kierroksen heittämällä väylälle 18 parin ja jatkamalla honorissa aina väylälle kolme saakka, jossa Jonna nappasi paikkansa. Pääsin kakkosväylällä bogiputillekin, mutta ei ollut tänään puttipäivä.

Parhaat väyläni olivat tänään selvästi muista erottuva 9, jolla sain jokaisen heittoni menemään juuri sinne, minne halusinkin ja siitä hieno par. Väylälle 6 sain mainion alun ja pääsin heittämään kolmosta alas puupilliin, mutta juuri tuossa huomasin, että heittoon tarvittava M4 Light oli jäänyt ilman lahjanarua ja sen verran pelkäsin sen kadottamista, ettei heitto lähtenyt riittävällä voimalla vaan kapsahti mäntyyn. Loppuväylä menikin ihan siksak-sekoiluksi, mikä jäi kyllä harmittamaan. Vähän. Väylälle 17 sain myös ihan jees heitot alkuun, mutta kolmas ei mennyt aivan korille saakka ja siitä tupla. Tuolle tilastollisesti radan haastavimmalle väylälle sekin on ihan hyvin pelattu.

Kaikkein huonoimmin pelasin tänään väylät 15 ja 16, joilta otin kummaltakin 10 heittoa! Mukaan mahtui monenlaista forekokeilua, puuosumaa ja joki-OB:ta, joten kelistäkin huolimatta olin muutoin aivan ennätystahdissa. Harmillisen monta heittoa siitä lyhyestä huonosta vaiheesta vaan ehtii kertyä kun osuu oikeille väylille :) Oikeastaan otin nuo ihan kokemuksenkin kannalta enkä aina pyrkinyt parhaaseen heittoon vaan kokeilin eri vaihtoehtoja. Seli-seli, huonoa ja luokatonta peliähän se vain oli :D

Tilastolukuina kierrokseeni mahtui:
  • 2 par-tulosta
  • 8 bogia
  • 4 tuplabogia
  • 1 triplabogi
  • 3 other-tulosta (4-5 päälle)
Olen määritellyt itselleni tuon radan "tuplabogi on par" ja tänään tulokseni oli +33 eli kolme alle tuplabogin. Kehitystä on jonkin verran havaittavissa joillain väylillä - mukava sitten kesäkelissä päästä nuokin väylät heittämään ilman tekosyitä ja selityksiä huonosta säästä... tavoitteena pelata rata bogiin vielä tämän vuoden aikana. Jatkoa seuraa :)

Tulokset

Melko talviset näkymät korilla 13. Hennosti kuultaa lumen läpi Pure odottaen koriin pääsyä

Jonnan putti uppoaa tässä helposti

Myös Justinella oli helppo työ saattaa kiekko koriin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti