torstai 9. marraskuuta 2017

After-Monkeys in Mijas ja omaa höntsäilyä

Vaikka Monkeys in Mijas vol 2 -turnaus olikin pelattu, oli meidän lomamme vasta aluillaan ja niinpä suuntasimme maanantaina jälleen DiscGolfPark Mijakseen - tällä kertaa pelailemaan omaa höntsäkierrostamme pienellä kilpailullisella twistillä. Minulla oli listattuna ne väylät, joihin en kummallakaan kisakierroksella ollut onnistunut pelaamaan paria taikka parempaa, joten tavoite oli nyt kesyttää ensisijaisesti ne.

Ensimmäinen listallani oli väylä #5. Avasin sen kummallakin kisakierroksella liikaa vasemmalle, ilman antsaa ja näin päädyin aina pelaamaan tuota alamäkiväylää loppujen lopuksi ylämäkeen. Hullun puuhaa! Nyt pääsin katsomaan Teijan peliä ja pelaamaan itsekin rohkeammin alivakaammalla kiekolla kohti rinteen oikeaa laitaa. Nappiavaus aivan korin linjalle ja toisella heitolla hiukan liikaa hysseä vei minut tielle korin vasemmalla puolella. Sieltä lähestyminen ja par oli pelattuna helposti ja varmasti. Näinhän tämä menee!

Väylä #5 avautuu vasemmalle viettävään alamäkeen

Hämäsikö väyläkuvaus pelaamaan aluksi liikaa vasemman kautta?

Väylän #6 meni aivan plörinäksi finaalipäivänä, sillä tuuli yksinkertaisesti palautti kiekkoni taaksepäin rinteen alle. Rinteessä oleva kori taas vaatii hyvän lähestymisen ja se ei onnistunut avauspäivänä. Nyt par, nostolla. Samoin väylälle #7, joka on 172m par4, pelasin bogit kisassa, sillä lähestymiseni jäi aina liian sivuun korista - ja tuulella tuo saattaa tarkoittaa siis yli 5m matkaa... Tänään sekin helposti pariin, kun lähestymistä ei tarvinnut jännäillä eikä puttiakaan. Puttiin ratkesi väylän #8 peli myös enkä saanut sitä tänäänkään pelattua kahdella korin alle. Jotain siis jäi hampaankoloon edelleen. Lyhyt, forepelaajan holariväylä, joka näyttää ratakuvauksessa iisiltä.

Niin helppo, niin viaton - kivi minun kengässäni :)
 
Tänään oli hyvä päivä pelata, sillä sain myös hankalan oikealle kaartuvan par4 -väylän #10 pelattua pariin ja näin minulle jäi vielä haasteeksi väylä #16. Tuossa yritin avauspäivänä aivan liian pitkää avausta, kun välimatkan arviointi teki tepposensa ja finaalipäivänä taistelin tuulen kanssa. Nyt pelasin väylän kolmella tarkalla heitolla korille ja jälleen oli yksi par tosiasia. Näin ainoaksi bogiväyläkseni jäi tuo #8, jota taas Holle piti varmana par-väylänä. Näin erilaista peli onkaan oikea- ja vasenkätisellä :)

Holle avaa väylän #10 upsilla - helppo pörö kuulemma :)

Maco väylällä #15

Hollen putti väylällä #14, korin ja kuvaajan takana pudotus

Silmä lepää näissä maisemissa

Minun avaukseni väylälle #16, ei saa ahnehtia näillä heittopituuksilla

Väylän #16 kori

Väylän #18 avaus saa liitää niin pitkälle kuin vain kättä riittää
 

Viimeisen kierrokseni ainoa pirkotus osui väylälle #15 - mukavuusalueella tämä putti :)

Mikan putti väylällä #18 loman viimeisenä pelipäivänä


Väylän #4 kori on kuvauksellinen ja tuulinen


Tiistaina oli jälleen PDGA-kisan vuoro, sillä nyt saimme pelata After-Monkeys in Mijas -kisaa. Naisia oli kisassa neljä ja näin saimme pelata kaikki yhdessä - loistavaa! Fiilikset kisaan lähtiessä olivat loistavat, ilma oli lähes tuuleton ja aurinko helotti pilvettömältä taivaalta. Mikä mahtava päivä! Neljäntenä naisena kisaan tuli yllätysnimi: Katarzyna oli tullut poikaystävänsä kanssa Puolasta lomailemaan seudulle ja heillä oli mukanaan vain muutama hassu kiekko rannalla heittelyä ajatellen. Mikä yllätys heitä odottikaan kun paikalla olikin 18-väyläinen rata ja vieläpä PDGA-kisatkin! Hienoa, että he lähtivät mukaan kisaan ennakkoluulottomasti ja oikealla asenteella!

Kierros oli minulle alusta lähtien tosi sujuvaa peliä. Pelifiilis oli aivan mahtava ja ihanaa oli tutustua jälleen uuteen upeaan ja hyvin pelaavaan nuoreen naiseen! Teija yllätti meidät kerta toisensa jälkeen reilusti yli 100m avauksillaan suoraan korin alle ja minulla oli jostain käsittämättömästä syystä elämäni puttipäivä ja upotin useamman lähes tai jopa yli kympin putin. Sain Katarzynalta lempinimen "Queen of putting" jota kannan ilolla silloinkin kun putti ei ole ihan niin tikissä :)

Kierroksemme kesti yllättävän pitkään, sillä välillä kiekkoja sai hiukan haeskella piikkipusikoista, mutta hyvin riitti juomat ja eväät loppuun saakka. Olihan hyvän mielen kierros ja kun tuloskin oli uusi ennätykseni +5, oli hymy entistä leveämpi. Hiukan jäi tuossakin varaa parantaa, mutta ihan kohtuullisen hyvää pelini oli - ennen kaikkea tasaista. Väylälle #10 sohelsin kierroksen ainoan tuplabogin ja triplamandoväylälle #12 taas ainoan birdien juurikin kympin putilla. Pelaaminen meni jotenkin ihan kuin olisi tutulla radalla ollut... joko Mijaksen väylät alkoivat viimeinkin aueta minulle!

Tulokset DiscGolfMetrixissä
Kilpailun tulokset ja ratingit PDGA:n sivulla

Yllätys oli suuri, kun tuolla tuloksellani alustavat ratingit jäivät alle 800! Johtunee siitä, että pelaajat olivat pääosin Suomesta ja pelasivat yleisesti ottaen hyvin. Olihan nyt tuloskeli. Maco nappasi holarinkin väylälle #1 ja oli sudaria vaille mestari kilpailussa Teijan napatessa naisten sarjan voiton. Jälleen menestystä meidän tupaan :) Nyt oli loman "virallinen osuus" takana ja loppuloman keskityimme omaan keskinäiseen kilvoitteluumme henkilökohtaisilla tasoituksilla. Mikä mahtava loma se olikaan! Kuusi kierrosta Mijaksessa, aurinkoa, lepoa, lämpöä, valoa ja upeita ystäviä! Tänne täytyy tulla pian uudestaan :)


1 kommentti:

  1. Hieno oli tämä Mijaksen frisbeegolf-loma. Kolme virallista kierrosta kisaa ja kolme omaa kierrosta. Tänne tullaan taas pian... ja tullaanhan me. Lentoliput talvilomalle Mijakseen jo hankittuna! :)

    VastaaPoista