tiistai 12. heinäkuuta 2016

Putting, putting...

Puttailu tuli puheeksi kun osuimme samaan seurueeseen poistuessamme SM-kisapaikalta Sinin ja hänen isänsä kanssa. Sini kuulemma puttailee aina kun voi ja hänellä on treenikori aina mukanaan lomareissuissakin. Hienosti on tyttö noussut vuodessa Suomen naisten kärkeen, minkä hän osoittikin SM-kisojen viidennellä sijallaan. Tuskin pelkällä putilla, mutta sillä tehdään suuri osa tuloksesta.


Kesälomalla virittelimme taas itsekin treenikorin takapihalle ja siihen mitan 5-10m matkalle. JYLYtystä pariinkin otteeseen ja aina tulokset olivat sitä samaa 300 molemmin puolin. Paljon epätarkkuuksia, paljon löysiä putteja ja paljon koriosumia ilman sisään jäämistä. Sitten ideaksi kokeilla pidempää, JYLY Long Mode:a eli puttausmatka 10-15m ja katsoa, kuinka siinä käy. Loistavaa!


Ensimmäiset putit 15m yllättivät - otin puttiini taas mukaan pienen ranteen ojennuksen, jolla siihen saa kevyen spinnin ja se jaksaa koriin aivan eri tavalla kuin pelkkä push putt. Yksi sisään, kaksi osumaa koriin ja kaksi hiukan lyhyttä. Peli jatkui aika lailla samaan tapaan, eli yksi kiekko koriin ja neljä siihen ihan lähelle ja usein pari osumaakin ylä- taikka alarautaan. Hauskaa, kun nollatuloksella "pääsi" heittämään 10m matkalta, joka normiJYLY:ssä on se huikean pitkä heittomatka, johon "joutuu" heitettyään kaikki kiekot sisään. Mutta kyllä vain sekin alkoi näyttää ja tuntua lyhyemmältä matkalta kuin koskaan!


Onnistunein sarja tuli 12m kohdasta, jossa sain kolme kiekkoa peräkkäin sisään ja siinä pyöristyi jo omatkin silmät - seuraavalla vielä 13m matkalta kaksi kiekkoa sisään ja taas palattiin siihen normaalimpaan sarjaan: 0-1 kiekkoa korissa. Lopputuloksena tuli oma ennätys tässä, sillä kertakin oli ensimmäinen - 246p. Ei mitään huikean järisyttävää, mutta kyllä nyt lähti puttaustreenit uudella ulottuvuudelle ja sain tällä itsevarmuudella seuraavalla VesiLeppis DG -kierroksella ensimmäisen yli 10m birdieputin hienosti sisään! Samaan kun yltäisi kisassa ja tietysti vielä useampaankin otteeseen, niin johan olisi uusi peli. Ehkä joskus. Monen, monen treeniputin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti