perjantai 1. heinäkuuta 2016

Best shot - why not!

Juhannuksesta lähti höntsäkausi käyntiin, vaikka lomat vielä odottivatkin alkuaan viikon verran. Kävin useana iltana töiden jälkeen heittämässä kierroksen lähiradoilla, Puolarmaarissa ja Oittaalla, ja itsekseni kun heittelin niin pitihän siinä jotain kisantynkää keksiä. Miksei siis heitellä best shottia itseään vastaan!


Juju oli se, että heitin aina avauksen ja mikäli se ei mennyt täydellisesti korille ja birdieputille, heitin toisen avauksen. Näistä sitten jatkoa siten, että se ensimmäinen avaus oli se minun tulokseni, jota vastaan best shot -tulokseen oli aina kaksi mahdollisuutta myös lähestymisheitoissa. Putteja otin aina vain yhden. Tottakai best shot -tulokseen tuli aina se parempi - ja melko usein se oli jopa se ensimmäinen avaus- tai lähestymisheitto.


Mahtavaa oli heitellä näitä neppiratoja, joissa useallakin väylällä on jopa se birdiemahdollisuus ja näin hyvällä tuurilla päästä jopa miinukselle koko rata. Näin kävikin Puolarmaarissa nyt ensi kertaa, kun sain oman tulokseni nollaan parin viimeisen väylän bogien takia ja best shot -tulos jäi mukavasti jonkun heiton verran pakkaselle. Hienolla tavalla yhdistyy treenaaminen ja höntsäily, hauskanpito. Lajin kaksi kiehtovaa puolta. Ilmatkaan eivät olisi paljoa parempia olla, aurinkoa ja lämpöä piisasi jopa minun makuuni hiukan liikaa ja pää oli lippiksen alla aina märkänä.


Best shoteilla ei varmaan omaa peliä huikeasti paranneta, mutta sillä saa peliin rohkeutta mukaan. On niin paljon helpompaa heittää rohkeampi avaus, kun on alla jo se seiftimpi, jota käyttää pahan kopseen tullen. Antsapuolen avaukset noille lyhyille 45-60m väylille menivät ilahduttavan usein aivan korin alle viimeistään toisella avauksella ja pari pidempääkin väylää pääsin ensi kertaa birdieputille. Tätä pelimuotoa täytyy käydä heittelemässä ainakin huonon kisan jälkeen, jolloin tuntuu, että se oma heitto on aivan kateissa... miksei muulloinkin. Sitten tiukempana treenimuotona taas worst shot/tough shot, jolla saadaan ruuvia kireämmälle päässä ja keskittymistä jokaiseen heittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti